Senaste inläggen

Av Elin - 9 april 2015 10:44

 
Jag vet vad jag vill, och jag är

beredd att kämpa för att nå det <3


* * * *

"cogito ergo sum"

- Jag tänker, därför finns jag -


* * * *

"Believe in yourself, or no one else will"
- StarWars, the CloneWars; S2 ep5


* * * *

"Det är värt att bli kallad idiot om man är sig själv
och gör vad som känns rätt i hjärtat" - Ola Salo


* * * *

"Att vara lycklig betyder inte att allt är perfekt. Det betyder att
du valt att se bortom bristerna" - Gerard Way


* * * *

* * * *

Missing someone is your hearts way
of reminding you that you love them.


* * * *

DO what YOU love
LOVE what YOU do


* * * *

"Varje gång du tvivlar på hur långt du kan gå,
tänk på hur långt du har kommit" - Tiimmeey Rafeldt


* * * *

ANNONS
Av Elin - 8 april 2015 12:00

 Igår var det tisdag och jag var i skolan hela dagen (inte direkt, men det kan ju kännas så ibland). Första lektionen var svenska där vi jobbade med nordiska språk. Jag blev i en grupp om tre personer som valde att jobba med "minioritetsspråket" Danska. Därefter var det historia, idrott, och sedan lunch. Jag har egentligen en "mentorstid" efter lunchen, men jag och min lärare känner att det går ganska bra för mig i skolan och därför behöver vi inte samtala så mycket. Igår sökte han dock upp mig för att fråga om min frånvaro från engelskalektionerna på måndagar som blivit av alla mina försovningar. (inget jag rekommenderar att pröva) Han gav mig också min skoldator som varit på lagning i typ två veckor, och det var ju trevligt. Första jag gjorde? Ladda ner Mozilla Firefox och ändra färgtema och bakgrund på datorn. x)

 - - - - - -

 På historielektionen igår jobbade vi med lite källkritik. Jag fick en svårare uppgift än de andra för att jag gjort bra ifrån mig.. Fattar inte riktigt hur det gick till   

 Jag såg inte ens det lilla krypet på den andra blomman när jag tog bilden...

 - - - - - - 

 Bilderna nedanför tog jag under idrottslektioner igår när inga av tjejerna hade kläder med sig och därför gick en promenad tillsammans. ÅÅÅH vad jag älskar min telefon som kan ta så fina bilder!   

 - - - - - - 

 Ja, det var gårdagen; idag ska jag prakticera fram till 18, sedan en oväntad körlektion, efteresom den jag egentligen skulle ha imorse blev inställd, på grund av sjukt barn. Min lärare vabbade allstå, inte jag 
Nu ska jag gå och käka donken, så vi ses en annan gång!

ANNONS
Av Elin - 4 april 2015 12:15

Av Elin - 4 april 2015 10:45

Nu är det fem stationer kvar till tågbytet som ska göras, och efter det har vi ett till byte att se fram emot.. Ja, så är det när man bokar första bästa tjugo timmar innan avgång. Jag har inte riktigt förstått vad som är så bra med sista minuten-biljetter; billigt och så förstår jag väll, men det finns f*** inga bra resor under den tiden och för det priset. Jag tänker inte gå med på sista minuten längre.. Finns ju inga bekväma resor som tar en rimlig tid.


För att sluta klaga så sitter jag alltså på tåget och dricker lite te som jag köpte på pressbyrån i Skövde. Fanns inte så mycket mer än yellow label tea, och jag råkade låta påsen ligga i lite för länge, men det var faktiskt inte så dumt ändå.


 
 Förra veckan var jag på promenad med lilla missen vi har hemma. De flesta skulle väll tycka att man släpper ut katten genom dörren så får den gå själv ute och ha det roligt, men jag tycker att det kan vara riktigt mysigt att vara ute med min misse i sele och koppel. Då får man koll på vart katten går och vad den gör. Jag har hört historier från folk som har släppt ut sina katter, och när de kommit hem igen har halsbandet fastnat och skurit upp läbbiga sår ända in i köttet på stackaren! Jag vill ju absolut inte att det ska hända vår lilla prinsessa, så det är dessutom en säkerhet att själv hålla ett öga på missen. Ett längre koppel har man ju tänkt på att man kan inskaffa, så att hon får mer att springa på. Sen får man ju både frisk luft, sol på huden och lite motion när man går ut en sväng, och det är ju inte mindre nyttigt att gå ut med hunden? Vad är skillnaden mellan att gå ut med hunden och gå ut med katten? Jag tyvker att det är trivsamt att ta en liten prommis då och då med lilla missen.  


 Varför har man egentligen en blogg då? Ja, jag vet inte vad andra tycker, men jag skulle ju säga att det är ett ställe att samla tankar och bilder som man samlat på sig under veckor, månader och år. En digital dagbok skulle man kunna kalla det. Vad vill jag skriva om i min personliga digitala dagbok då? Ja, kanske om alla resor jag gör, nya citat jag kommer på, kärleksbrev till mina vänner och familj, eller saker jag gör med min partner. Allt som är trevligt i livet är värt att bokföras, och när man sparar saker online på webben brukar det ha en tendens att existera längre än förevigt, vilket är en väldigt lång tid.


Hur det än går i helgen ska jag snart byta tåg, och då är det bra om jag lägger ner datorn innan det händer, så nu är det dags för mig att avsluta här. Hoppas ni har det bra tills vidare, så ses vi nästa gång jag skriver!
 

 // Kram på er!   

Av Elin - 27 mars 2015 12:30

 Hejsan på er alla bloggers!

Igår var det ju ridning som stod på schemat. Fick rida min lilla sköthäst Bolfgang a.k.a Bosse, och han var riktigt duktig. Det var dressyr och vi skulle öva på bakdelsvändningar. Först i skritten gick det sådär med dessa vändningar, men när man väl mjukat upp hästen i halsen och fått till böjningen i nacken gick det riktigt bra. Det var ju inte direkt några fabulösa galoppiruetter, men jag är nöjd över insats och resultat! x)


 Idag då är sista dagen man behövde gå upp. Nästa vecka har jag påsklov, och då vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på.. Kusinen åker till västkusten på Torsdag, och vad jag hört ska familjen med dit. Min bror har jag inte hört från på speciellt länge, men jag har för mig att min svägerska ska till kusten hon också. Det återstår att se vad jag och blivande sambon ska hitta på.. Jag har funderat lite på om man skulle ge sig på en södertäljeresa under eller efter påsk.. Han har fått förfrågan om att ta sig dit på sin födelsedag, och om han gör det kan jag ju följa med, så behöver vi inte ge oss av nu under lovveckan.

 Jag skulle nästan tippa på att stanna hemma första halvan av lovet, så blir det lite påskfirande hemma, och sen ger vi oss av med far och mor till Kusinerna. Ja, så ska det nog bli. Men i helgen är det som sagt chill hemma, kanske resa till fkp på Söndag för att övningsköra och dra till stallet.


 Nu är jag ju på praktiken; behöver kolla till datorn som ska uppdateras. Jag har funderat lite på om det är idé att berätta lite om vad jag faktiskt gör på praktiken? Dessa två veckor som varit har det faktiskt inte hänt så mycket, för det har inte kommit så mycket kunder. Men uhmm... Jag har faktiskt tagit lite bilder under morgonen, och vet inte om man kanske kan ladda upp dem för att visa lite? Det är inte mycket att skryta om, men lite sådär enkelt liksom. 

Bilden ovan är téblandningen jag köpte när jag var på Willys och handlade igår. Téet började ta slut och jag tänkte att jag kan väll köpa det när jag ändå är här för att köpa lunch. (På tal om lunch, det börjar bli dags nu...) 

Första smaken jag testade från förpackningen var, som bilden säger, blueberry muffin. Té har ju inte speciellt mycket smak i sig, men det var inte äckligt, det kan jag definitivt säga. Luktade riktigt gott, och känner man efter ordentligt så finns där en svag eftersmak av muffins. Blåbär var lite klent med, men det kanske bara är så att jag inte äter blåbär så ofta och inte vet hur det ska smaka~ x) Kanske inte speciellt intressant, men det är typ vad jag gör på praktiken. Har inte riktigt intresserat mig att "stå i kassan" om man säger så. Jag bemöter aldrig kunderna med mer än typ Hej.. Mitt jobb är att vara en irriterande, okompetent och jobbig praktikant som bara är ivägen hela tiden. Nej, inte riktigt, men ni fattar.Vad ska man mer säga då.. Ikväll blir det hemmagjord pizza och bara sitta hemma och chilla framför TV, dator och sen ta en lång varmdusch med älsklingen.

 Nu vet ni vad jag ska göra, hoppas du har haft det trevligt med att stalka mig - - Tills vi ses igen!

Av Elin - 26 mars 2015 14:16

Nästa vecka vet jag inte hur det blir, men ska skriva in det som blir planerat. Kanske resa en massa, då det är påsk och allt.. Varsågod folket, och tack för mig!

Av Elin - 26 mars 2015 13:00

Jaha.. Idag skriver man alltså bara för skrivandets skull och för att man fått en massa inspiration från andra bloggar man läser. Det är alltid så mysiga och trevliga inlägg på dem, och jag känner att jag så gärna skulle vilja ha ett sånt liv, men jag får ju aldrig någon entusiasm för det. Jag förstår inte varför jag inte kan ta mig i kragen och bara göra de förbannade hemläxorna, och allt med körkort, och träningen. Att börja träna har man ju liksom tänkt på, och det har man gjort sådär någon gång ibland, men sen väntar man en dag, så försvinner liksom entusiasmen och "måstet". Läxor är det precis samma sak med. Man känner sig liksom tvungen och inspirerad till att göra det, men sen kommer man hem och bara "Nej.... Nej, inte just nu.."

 Jag förstår fanken inte varför det ska vara så svårt!


Annars idag mår jag väll bra.. Har inte blivit något schema upplagt denna veckan, men jag ska försöka posta det inför denna helgen som kommer. Jäkla gött att det är lov sen också! Nu ska det ätas lunch innan man fortsätter med praktiken - imorgon blir det jobba hela dagen fram till 18. Senare ska jag till tandläkaren för en kontroll, och ikväll ridning. Undra vilken häst man kommer få då, hmmhmm...


Tack för mig då, och ha det bra tills nästa gång!!

Av Elin - 24 mars 2015 22:00

Då har man glömt att blogga på en hel vecka typ... Och nu är klockan redan sent, så har inte så mycket tid :/ Något litet kommer det här iallafall~

 Idag har jag varit i skolan; blev en kort dag med svenska, historia sedan bio klockan tolv. Filmen hette "Oceans" och handlade om havet och de varelser som lever och har levt där. Det var ganska intressant och lärorikt att se på, för alla vackra och fashinerande vattenlevande djur. Dock var det lite jobbigt att se vad människan har förstört i haven.. Gammalt skrot och giftiga ämnen som vi slänger i floder, och sedan rinner ut i havet. För att inte tala om alla de utdöda arter han pratade om! Jag blev nästan lite dåligt till mods och tänkte att man kanske ska göra mer för att rädda jorden och naturen? 


 Hur det än är, så hinner jag inte skriva så mycket mer nu, för nu är klockan mycket. Jag ska försöka komma ihåg att skriva imorgon, men gör jag inte det så får ni förlåta mig.. Ett veckans schema ska komma, även dagens outfit och lite new in. Hmm, vad kan det vara va? Vi får väll se, men det får bli en annan gång.


  // Godnatt!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se